Google+

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Φαράγγι Καμαριώτη, Οίτη

Το φαράγγι του Καμαριώτη βρίσκεται στον εθνικό δρυμό της Οίτης. Ιδιαίτερα επιβλητικό, όπως φαίνεται και από το δρόμο μετά τη Λαμία, κρύβει στο εσωτερικό του δεκάδες καταρρακτών. Έχει αρκετό νερό τους μήνες της Άνοιξης, ενώ το καλοκαίρι στερεύει και έτσι οι επιλογές γ' αυτό το φαράγγι είναι περιορισμένες.
Στο σύνολο του έχει 84 (!) καταρράκτες, ενώ το κάτω κομμάτι που γίνεται πλέον αριθμεί 57. Το μήκος των μεγαλύτερων φτάνει τα 25μ, αλλά πολλοί από αυτούς έχουν αρκετή ποσότητα νερού. Είναι ανοιχτό φαράγγι, ενώ υπάρχουν πολλά κομμάτια που χρειάζονται αντιστήριξη. Ακόμη έχει ένα τεχνικό σημείο με αλλαγή στον αέρα, ενώ στο τέλος του, πριν την έξοδο υπάρχει και ένα σιφώνι, όπου όταν έχει νερό το φαράγγι πρέπει να το παρακάμψουμε. Γενικά χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία, αφού η διάρκεια της κατάβασης είναι 8 ώρες περίπου.
Η φωτογραφίες είναι από τις 26/05/2012. Κατά τη διάρκεια της διάσχισης λάβανε χώρα 2 μπόρες που αυξήσανε την ποσότητα των νερών, αλλά και την ταχύτητα της δεκαμελούς ομάδας. 
Συμπερασματικά το φαράγγι του Καμαριώτη είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία στο Canyoning.












Εντυπωσιακός καταρράκτης.Δεξιά φαίνεται και το άτομο που κατεβαίνει







Τεχνικό σημείο με αλλαγή στον αέρα









Η τραβέρσα πριν το σιφώνι
Το σιφώνι στο τέλος του φαραγγιού


Βίντεο-παρουσίαση από την κατάβαση by Κ. Κουιμτζή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου