Google+

Φαράγγια/Canyoning


Αρχείο με περισσότερα από 50 φαράγγια σε μέρη όπως ο Όλυμπος, ο Κίσσαβος, η Σαμοθράκη, τα Τζουμέρκα, η Ευρυτανία, η Κρήτη, η Οίτη, το Πήλιο, η Τύμφη και άλλα. Χάρτης με τα φαράγγια της Ελλάδας εδώ

ΌλυμποςΟ Όλυμπος έχει ανοιχτά φαράγγια με πεντακάθαρα νερά, πλούσια βλάστηση και νερό όλο το χρόνο. Ο Ορλιάς είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα για Canyoning, η Αγία Κόρη είναι κατάλληλη για ομάδες αρχαρίων, ενώ ο Ενιπέας έχει τα περισσότερα νερά και είναι μεγάλο σε μήκος φαράγγι.
Ενιπέας
-  Ορλιάς (κάτω κομμάτι)
-  Ορλιάς (πάνω κομμάτι)
Αγία Κόρη
Αραπλάκου
Αγίων Αποστόλων (Παπά ρέμα)
Ορλιάς & Αγιά Κόρη με Πρωτέα
- Παλαιάς Βροντούς

Κίσσαβος / ΜαυροβούνιΠαρουσιάζουν φαράγγια πλούσια σε βλάστηση, με μεγάλες βάθρες για κολύμπι και θέα στη θάλασσα. Η Καλυψώ ξεχωρίζει με τον 60μετρο καταρράκτη της.
- Καλυψώ 2013 2016 2017
Κακόσκαλα Κουτσουπιάς
Ρακοπόταμος

ΣαμοθράκηΗ Σαμοθράκη είναι ξεχωριστός προορισμός και δεν αποτελεί εξαίρεση και για το canyoning. Το Σάος φιλοξενεί πολλά και άγρια φαράγγια με του Φονιά και της Γριάς να είναι από τα ωραιότερα στην Ελλάδα.
- Φονιάς: 2010  2013  2016
- Γριά:    2010  2013  2016
- Καραγιαννάκης:  2010 2016
- Κρεμαστός: 2010 2011
-  Γυάλι 
Τσιβδογιάννη
Βάτος
- Άγγιστρος

ΤζουμέρκαΤα Τζουμέρκα αποτελούν μεγάλο ορεινό όγκο στη Νότια Πίνδο. Πολλές κορυφές, πηγές και φαράγγια που χύνουν τα νερά τους στους δύο μεγάλους ποταμούς της περιοχής, τον Άραχθο και τον Καλαρύτικο. Σεβαστή ποσότητα νερών και το καλοκαίρι. Η Πύλη Παραδείσου είναι πόλος έλξης για τους canyoners, ενώ το Κοροβέσου είναι από τα πιο στενά και όμορφα στην Ήπειρο.

- Πύλη Παραδείσου: 2011  2015  2016
- Κοροβέσου, Ελληνικό: 2011  2013  2016
Προ-Πύλη (Καρλίμπου)
Μακρυχώραφα, Ματσούκι
- Κριθάρια, Ματσούκι
- Κόκκινο Ποτάμι, Ματσούκι
- Φαράγγι Ματσουκίου, Ματσούκι
- Καζάνια, Πετροβούνι
Δέος, Μέτσοβο
Αμπελοχώρι, Περιστέρι
Γκούρας, Περιστέρι

Καταρράκτες Τζουμέρκων:
Καταρράκτης Κεφαλόβρυσου
Καταρράκτης Καμίλι, Ματσούκι
Καταρράκτης Άρτας
Καταρράκτης Κρεμαστός, Περιστέρι 


Ζαγοροχώρια: Τα παρακάτω φαράγγια βρίσκονται στην Τύμφη, που ανήκει στη Βόρεια Πίνδο. Έντονα γεωλογικά φαινόμενα, ανάγλυφο γεμάτο κορυφές, βάραθρα και χαράδρες..Στεγνά στην πλειοψηφία τους, εκτός από τη Νεφέλη.
-  Νεφέλη

Οίτη: Η Οίτη είναι ίσως το σημαντικότερο βουνό για Canyoning στην Ελλάδα (μαζί με το Σάος της Σαμοθράκης). Στον εθνικό δρυμό της φιλοξενούνται πολλά και απαιτητικά φαράγγια γεμάτα καταρράκτες, όπως ο Γοργοπόταμος, ο Γερακάρης, ο Καμαριώτης που είναι και από τα δυσκολότερα στην Ελλάδα.
- Γοργοπόταμος
Καμαριώτης
Κάκαβος
- Δέλφινο

Όθρυς: Το βουνό των Τιτάνων μπορεί να μην έχει ψηλές κορυφές, ωστόσο είναι απλωμένο με βαθιά και απότομα φαράγγια (και αρκετές σπηλιές). Όλα τους στενά με όμορφα πετρώματα και απολιθώματα.
- Τσιγγενόρεμα
Μαυρομάτης
- Κακόρεμα Α
- Κακόρεμα Β
Νεροσπηλιά

Ευρυτανία: Ο νομός της Ευρυτανίας αποτελεί μια από τις πιο άγριες περιοχές στην Ελλάδα. Με 70% δασοκάλυψη είναι γεμάτος βουνοκορφές και χαράδρες, ενώ τα περισσότερα φαράγγια καταλήγουν στον Κρικελλοπόταμο. Η Ροσκά είναι από τα ωραιότερα φαράγγια στην Ελλάδα.
- Ροσκά: 2011 2012
Γουρνόρεμα
Μαύρη Σπηλιά
- Βαθύρεμα
- Χαλικόρεμα
Πλατανάκι ρέμα
Κρικελλοπόταμος, Πάντα Βρέχει 

Κρήτη: Σημαντικός προορισμός για Canyoning (αλλά και ορειβατικού - σπηλαιολογικού ενδιαφέροντος) η Κρήτη τα έχει όλα και συμφέρει! Γεμάτη στενά και άγρια φαράγγια με αυτά του Χα, Άρβης και Πορτέλας να κλέβουν την παράσταση.
Χα
Πορτέλα
Καβούσι
Παναγιά

Πιέρια: Αποτελούν τη ΒΔ απόληξη του Ολύμπου και μοιράζονται ανάμεσα στους νομούς Ημαθίας, Πιερίας και Κοζάνης. Ο Βελβεντός έχει τα περισσότερα νερά
- Βελβεντός
- Σέρβια
- Χάβος

Πήλιο: To Πήλιο φιλοξενεί ανοιχτά φαράγγια που καταλήγουν σε όμορφες παραλίες.
- Μυλοπόταμος
Φακίστρα

Παγγαίο: Μεσορόπη
Σέρρες: Τιμίου Προδρόμου (Οινούσας)
Εύβοια: Νηλέα
Κνημίδα: Μέγα Ρέμα
ΜουζάκιΜέγα Ρέμα

ΑΡΘΡA

- Περί νερού (Δημιουργία, προέλευση, διάβρωση)
- Μη φοβού το canyoning, από Parallaximag 
- Φαράγγια της Θεσαλίας, από EnjoyThessaly

-  Σχετικά με το Canyoning  σελ.73 σχόλια:

 1. Σας ευχαριστώ που με ταξιδέψατε εκεί που δεν θα μπορέσω να πάω ποτέ!!!
  Έχετε τις ευχές μου για πολλά όμορφα κι επιτυχημένα canyoning - caving

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ CANYONING
  http://www.xe.gr/search?/search?System.type=xe_stelexos&Publication.freetext=CANYONING&Item.category__hierarchy=117129&Item.master_type=114505

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με ενδιαφέρει ενδεχόμενη συνεργασία. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο 210.3604451 ή στο adam@anadigit.gr. Τ. Αδαμακόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...