Google+

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Canyoning στα Τζουμέρκα!


Η OlympusGravity σε συνεργασία με το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών και το Canyoning-Caving οργανώνουν καταβάσεις φαραγγιών στα μαγευτικά Τζουμέρκα το διήμερο 9-10 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο από τα ωραιότερα φαράγγια της Ηπείρου, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, η Πύλη του Παραδείσου και το Κοροβέσου. 

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε είναι το εξής:
Aναχώρηση από Θεσσαλονίκη το Σάββατο στις 7:30, ενώ το ραντεβού για αυτούς που θα έρθουν από άλλες πόλεις θα είναι στις 10:30 στην είσοδο του χωριού Ελληνικό. Μετά την κατάβαση του φαραγγιού "Κοροβέσου" (4 ώρες) θα καταλήξουμε στο καταφύγιο των Μελισσουργών για να φάμε και να ξεκουραστούμε. Εκεί θα γίνει και η διαμονή μας, όπου υπάρχει επιλογή για πεντάκλινα δωμάτια ή σε σκηνή στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του καταφυγίου. Επίσης λειτουργεί οργανωμένη κουζίνα. Την Κυριακή 10 Ιουλίου εγερτήριο νωρίς το πρωί, ετοιμασίες και αναχώρηση προς το χωριό Καλαρύτες, για την κατάβαση του φαραγγιού "Πύλη Παραδείσου". Η λήξη της δραστηριότητας θα είναι αργά το μεσημέρι. Επιστροφή το βράδυ με κάποια στάση για φαγητό.

Λίγα λόγια σχετικά με τα φαράγγια:
 - Το Κοροβέσου βρίσκεται κάτω από το χωριό Ελληνικό και χύνεται στον Άραχθο. Κατάλληλο για εισαγωγή στη δραστηριότητα του canyoning και για "ζέσταμα" πριν από την Πύλη! Είναι ιδιαίτερα στενό φαράγγι στο μεγαλύτερο μήκος του, με βλάστηση στα τοιχώματα και νεροκουρτίνες που πέφτουν από πηγές ψηλότερα. Έχει 7 τεχνικές καταβάσεις και εντυπωσιάζει με την τροπική ομορφιά του. Για την πρόσβαση θα χρειαστούμε 20 λεπτά, για τη διάσχιση του 4 ώρες, ενώ η επιστροφή γίνεται από μονοπάτι διάρκειας 1.30 ώρας. Μία εικόνα του φαραγγιού εδώ:

- Η Πύλη είναι αναμφισβήτητα το κυρίαρχο φαράγγι της περιοχής που κλέβει την παράσταση. Έχει σεβαστή ποσότητα νερών ακόμα και το καλοκαίρι, που σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες, ενώ είναι και αρκετά στενό με επιβλητικά τοιχώματα. Οι ντόπιοι το ονομάζουν "Καρλίμπου" και αποτελεί σημαντικό τροφοδότη του Καλαρύτικου ποταμού. Η πρόσβαση στην κοίτη του γίνεται σε μονοπάτι διάρκειας 10 λεπτών. Για τη διάσχιση του θα χρειαστούμε 5 ώρες, ενώ ακολουθεί river trekking στον Καλαρύτικο ποταμό για άλλη 1.30 ώρα. 
Φωτογραφίες από την περσινή κατάβαση που οργανώθηκε εδώ

- Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα του canyoning θα χρειαστεί από εσάς
Σχετικά καλή φυσική κατάσταση, διάθεση για πεζοπορία, στοιχειώδη γνώση κολύμβησης , να μην υπάρχει θέμα υψοφοβίας-ακροφοβίας. 

- Θα πρέπει να έχετε μαζί σας:
Μαγιό, πετσέτα, στεγνά ρούχα για μετά το φαράγγι, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στο φαράγγι (κατά προτίμηση να προστατεύουν τον αστράγαλο), κάτι φαγώσιμο για τη δραστηριότητα του canyoning, νερό.

- Το κόστος των καταβάσεων είναι 65ε για την Πύλη και 50ε για το Κοροβέσου μεμονωμένα
Η Τιμή και για τα δύο φαράγγια είναι στα 100ε.
Για άτομα που έχουν δικό τους εξοπλισμό το κόστος είναι 70ε και για δύο φαράγγια.
Για άτομα που έχουν δικό τους εξοπλισμό και είναι αυτόνομοι το κόστος είναι 50ε.
Για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης θα χρειαστεί από εσάς μία προκαταβολή ενός μέρους του ποσού.
Εθνική τράπεζα, IBAN: GR6701102080000020800166751 , Μυλώσης Νίκος Αλέξης

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.  

  Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών! 
 
Περισσότερα από το καταφύγιο των Μελισσουργών εδώ

Για πληροφορίες: Νίκος Αλέξης Μυλώσης: 6948066798,  Άρης Ζάχαρης: 6977614112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου