Google+

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Via Ferrata "Bocchette centrali", Brenta, Dolomites

Γενικά: Η via ferrata ανήκει στο γκρουπ της Brenta και είναι ένα κομμάτι ενός ευρύτερου δικτύου ferrata στον ορεινό όγκο της Brenta. Συνδέει τα καταφύγια Alimonta (2580) και Pedrotti (2486). Ξεκίνησε το 1930 και αποτέλεσε πρότυπο για όλες τις επόμενες ferrata που θα ακολουθούσαν.
Η φιλοσοφία των via ferrata της Brenta είναι η σύνδεση καταφυγίων του βουνού με ένα δίκτυο με το όνομα "via delle Bocchette system" και όχι η ανάβαση σε κάποια κορυφή. Αναλυτικότερα τα κομμάτια της via delle Bocchette είναι τα: Sentiero Benini, Bocchette Alte, Bocchette Centrale και L.Brenteri. Πρόκειται για διαδοχικές ferrata που διασχίζουν τον ορεινό όγκο της Brenta. Χρειάζονται 4 με 5 μέρες για την ολοκλήρωσή τους.
Περιγραφή: Η εκκίνηση έγινε από το καταφύγιο Alimonta που είναι χτισμένο σε ένα εντυπωσιακό μέρος στα 2580 μέτρα υψόμετρο. Από εκεί ακολουθούμε το μονοπάτι 323 για να φτάσουμε σε μισή ώρα στο διάσελο Bocca dei Armi στα 2750μ. Προς το τέλος θα διασχίσουμε και τα υπολείμματα του παγετώνα vedretta dei Sfulmini. Έπειτα ξεκινάει η via ferrata με απανωτές σκάλες που μας προωθούν σε ζωνάρι, το οποίο κινείται κατά μήκος της κορυφής Gli Sfulmini (2929μ). Μετά από συνεχόμενη τραβέρσα με μοναδική θέα στην κορυφή cima Brenta Alta (2960) και στον εντυπωσιακό μονόλιθο Campanile basso, φτάνουμε στο διάσελο "Boccheta dei Campanile basso". Τέλος τραβερσάρουμε κάτω από την κορυφή Brenta Alta και καταλήγουμε στο διάσελο "Bocca di Brenta" στα 2552μ. Έπειτα το μονοπάτι 318 μας οδηγεί στο καταφύγιο Pedrotti ολοκληρώνοντας μία από τις εντυπωσιακότερες via ferrata στους Δολομίτες.
Χαρακτηριστικά διαδρομής:
Διάρκεια:3:30 ώρες
Χαρακτήρας:Τραβέρσα σε μεγάλο υψόμετρο
Δυσκολίες: Μικρές-πολύ καλή ασφάλιση
Υψομετρική: Στα 2700μ με αρκετά ανεβοκατεβάσματα



Εκκίνηση με σκάλες

Διάσελο Bocca dei Armi, 2750


Αφήνοντας πίσω το καταφύγιο Alimonta











Χιονούρες σε αρκετά σημεία





Σκαρφαλώνοντας στους Δολομιτικούς πύργους




τελευταίο ζωνάρι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου