Google+

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Canyoning στα Τζουμέρκα! 22-23 Ιουλίου


Η σελίδα μας σε συνεργασία με την Olympus Gravity οργανώνουν καταβάσεις φαραγγιών στα μαγευτικά Τζουμέρκα το διήμερο 22-23 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο από τα ωραιότερα φαράγγια της Ηπείρου, η Πύλη του Παραδείσου και το φαράγγι του Ματσουκίου.

 Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε είναι το εξής:
Το ραντεβού μας είναι στο Λάκμος Hotel παρασκευή βραδάκι. Σάββατο 8:00 αναχώρηση για το χωριό Ματσούκι και το φαράγγι που έχει εκεί. Μετά την κατάβαση επιστροφή στο Hotel Λάκμος για να φάμε και να ξεκουραστούμε. Εκεί θα γίνει και η διαμονή μας. Την Κυριακή 23 Ιουλίου εγερτήριο νωρίς το πρωί, ετοιμασίες και αναχώρηση προς το χωριό Καλαρύτες, για την κατάβαση του φαραγγιού "Πύλη Παραδείσου". Η λήξη της δραστηριότητας θα είναι αργά το μεσημέρι. Επιστροφή το βράδυ στον προορισμό μας.


Σχετικά με τα φαράγγια:
 - Το φαράγγι του Ματσουκίου ξεκινάει πάνω από το χωριό σε μία άκρως ενδιαφέρουσα περιοχή με πολλές πήγες, νερά και φαράγγια. Εμείς θα μπούμε στο φαράγγι μέσα από το χωριό. Ακολουθούν πέντε καταβάσεις και καταλήγουμε στον εντυπωσιακό καταρράκτη Καμήλι, έμβλημα στην περιοχή. Έχει μεγάλο όγκο νερού και ύψος 45 μέτρα. Από εκεί συνεχίζουμε για λίγο στο Ματσουκιώτικο ρέμα για να βγούμε στο γεφύρι του Σταφυλά.
ο καταρράκτης και η σιδερένια γέφυρα πριν το Ματσούκι
- Η Πύλη Παραδείσου είναι αναμφισβήτητα το κυρίαρχο φαράγγι της περιοχής που κλέβει την παράσταση. Έχει σεβαστή ποσότητα νερών ακόμα και το καλοκαίρι, που σχηματίζουν εντυπωσιακούς καταρράκτες, ενώ είναι και αρκετά στενό με επιβλητικά κάθετα τοιχώματα. Οι ντόπιοι το ονομάζουν "Καρλίμπου" που σημαίνει "γκλίτσα" στα βλάχικα και αποτελεί σημαντικό τροφοδότη του Καλαρύτικου ποταμού. Η πρόσβαση στην κοίτη του γίνεται από μονοπάτι διάρκειας 10 λεπτών. Για τη διάσχιση του θα χρειαστούμε 5 ώρες, ενώ ακολουθεί river trekking στον Καλαρύτικο ποταμό για άλλη 1.30 ώρα. 
Φωτογραφίες από παλαιότερη κατάβαση που οργανώθηκε εδώ

- Σχετικά με τη διαμονή:
Η διαμονή μας θα γίνει στο ξενοδοχείο Λάκμος, το οποίο βρίσκεται στο Προσήλιο, στα Τζουμέρκα. Λειτουργούν επίσης εστιατόριο, ταβέρνα και μπαρ-καφετέρια.
Πληροφορίες για την πρόσβαση εδώ                      
Τιμή δίκλινου: 40ε τη βραδιά με πρωινό
Τιμή τρίκλινου: 50ε τη βραδιά με πρωινό

Ενημερωθείτε και απο το event στο facebook εδώ

Για τη συμμετοχή στη δραστηριότητα του canyoning θα χρειαστεί από εσάς
Σχετικά καλή φυσική κατάσταση, διάθεση για πεζοπορία, στοιχειώδη γνώση κολύμβησης , να μην υπάρχει θέμα υψοφοβίας-ακροφοβίας. 

- Θα πρέπει να έχετε μαζί σας:
Μαγιό, πετσέτα, στεγνά ρούχα για μετά το φαράγγι, δεύτερο ζευγάρι παπούτσια που θα χρησιμοποιήσετε μέσα στο φαράγγι (κατά προτίμηση να προστατεύουν τον αστράγαλο), κάτι φαγώσιμο για τη δραστηριότητα του canyoning, νερό.

Το κόστος των καταβάσεων είναι 65ε για την Πύλη και 55ε για το Ματσούκι μεμονωμένα
Τιμή πακέτου και για τα δύο φαράγγια είναι στα 110ε.
Για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης θα χρειαστεί από εσάς μία προκαταβολή ενός μέρους του ποσού. Εθνική τράπεζα, IBAN: GR6701102080000020800166751, Μυλώσης Νίκος Αλέξης
Υπάρχει δυνατότητα για κατάβαση ενός φαραγγιού. 
Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.  

  Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών! 
Για πληροφορίες: Νίκος Αλέξης Μυλώσης: 6948066798,  Άρης Ζάχαρης: 6977614112

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου