Το μονοπάτι μας οδηγεί στην κοίτη του Φονιά στα 650 μέτρα υψόμετρο, στην τοποθεσία Καρυά. Είναι ένα σημείο μέσα στη βλάστηση, στο οποίο ενώνονται βασικά ρέματα που ξεκινάνε ψηλότερα. Έντονη η παρουσία του γρανίτη, μεγάλες βάθρες και όμορφες νεροτσουλήθρες συμπληρώνουν το σκηνικό.
Η εκκίνηση του μονοπατιού γίνεται λίγο πριν τερματίσει ο δρόμος για το Κουφούκλιο ή και από τις κεραίες στο τέλος του δρόμου. Η σήμανση είναι πολύ καλή και θα χρειαστεί 1 και κάτι περίπου. Γενικά τραβερσάρουμε στη ράχη κάτω από το Κουφούκλιο και αφού περάσουμε δύο δευτερεύοντα ρέματα πέφτουμε στην κυρίως κοίτη του Φονιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαιτείται πλήρης σεβασμός προς ένα τέτοιο ευαίσθητο οικοσύστημα. Να θυμάστε ότι είμαστε απλά προσωρινοί φιλοξενούμενοι και οφείλουμε να τα αφήνουμε ακριβώς όπως τα βρήκαμε..
Λεπτομέρειες της διαδρομής και στο
wikiloc
 |
Η απέναντι ράχη με το μονοπάτι που έρχεται από Βαράδες |
 |
Το φαράγγι προς τα χαμηλά |
 |
Διακρίνεται μέρος της λεκάνης του Φονιά με την κορυφή Λουλούδι στα αριστερά και το Φεγγάρι στα δεξιά |
 |
Δευτερεύον κλάδος του Φονιά |
 |
Κορυφή Αμόνι στο βάθος |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου