Google+

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Φαράγγι Γουρνόρεμα, Ευρυτανία

Το Γουρνόρεμα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα φαράγγια της Ευρυτανίας, με στενά κομμάτια και εντυπωσιακά πετρώματα. Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Καστανιά και Πρόδρομος. Τεχνικά εύκολο φαράγγι ενώνεται με το ρέμα "Πλατανάκι" και συνεχίζουν μαζί μέχρι την ένωση με τον Κρικελλοπόταμο.
Μετά την είσοδο στο φαράγγι και για καμία ώρα περίπου περπατάμε σε ρέμα με ελάχιστα ραπέλ και αυτά από δέντρα. Το στενό κομμάτι που ακολουθεί αποζημιώνει με το παραπάνω, με έντονα κόκκινα πετρώματα. Επίσης σε κάποια σημεία το φαράγγι κάνει μαιάνδρους, σαν λαβύρινθος. Το καλοκαίρι έχει μικρή ποσότητα νερού και χρειάζονται περίπου 4:00 ώρες για τη διάσχιση του συν άλλη μία στο Πλατανάκι μέχρι τη γέφυρα Μπακογιάννη.


Όμορφος διπλός καταρράκτης στην αρχή του φαραγγιού





Στενό όμορφο κομμάτι








Άλλο ένα στενό κομμάτι με ένα τεχνικό jump


το φαράγγι κάνει στροφή..




6 σχόλια:

  1. Μπράβο και πάλι!!! Eoanna

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική παρουσίαση του φαραγγιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Άρη, τέλειο άρθρο όπως πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ! Το φαράγγι δίνει πολλές όμορφες εικόνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την θυμάμαι αυτή τη μέρα Άρη, εσείς εκεί, εμείς αλλού παραδίπλα με το πλήθος. Ζήλεψα καλοπροαίρετα. Πόσο θα ήθελα να σας ακολουθήσω εκείνη τη μέρα, το φαράγγι δείχνει ακραία εντυπωσιακό με τη φιγούρα του Παναγιώτη μόνον, αλλά και χωρίς την ανθρώπινη παρουσία ακόμη καλύτερο! Μπράβο φίλε, σε ευχαριστούμε για τις πάντα αξιόλογες εικόνες-πληροφορίες και την υπενθύμιση, πρέπει να ναι το 2011;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου ρε Αποστόλη! Αυτές είναι σπάνιες μέρες, δεν ξεχνιούνται εύκολα! Εσείς πήγατε στη Μαύρη Σπηλιά με το πλήθος όπως λες..Το φαράγγι ήτανε μία αποκάλυψη! Η κατάβαση έγινε το 2013.

      Διαγραφή