Google+

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Tete Rousse- Gouter, Mont Blanc, Alps

Φωτογραφικό υλικό από το καταφύγιο Tete Rousse στα 3160μ μέχρι την τελική προσπάθεια για την κορυφή του Mont Blanc. Η ομάδα έφτασε στα 4200μ. και η προσπάθεια τερματίστηκε λόγω κλειστού καιρού.
Η ανάβαση από το Tete Rousse μέχρι το καταφύγιο Gouter γίνεται σε βράχινη ορθοπλαγιά 600μ υψομετρικής διαφοράς. Πρόκειται για ένα από τα πιο τεχνικά κομμάτια για την ανάβαση στο Mont Blanc, με πολλά σημεία να είναι ασφαλισμένα με συρματόσχοινο. Εκεί βρίσκεται και το gouter colouar, πλατύ λούκι με πολλές λιθοπτώσεις που θέλει προσοχή, σφιχτό χιόνι και γρήγορο πέρασμα. Στα 3800μ συναντάμε το "διαστημικό" καταφύγιο "Gouter" και συνεχίζουμε σε καλυμένο από χιόνι παγετώνα πιο ομαλή ανάβαση αλλά με crevasses κατά διαστήματα που απαιτούν προσοχή.
Φωτογραφικό υλικό: Παυλίδης, Ζάχαρης, Φατούρου, Κοντός, Σμάγαδος.
Η ανάβαση έγινε τον Αύγουστο του 2014.

αφήνοντας πίσω το Tete Rousse








Gouter colouar, από τα πιο επικίνδυνα σημεία λόγω λιθοπτώσεων


στο βράχινο κομμάτι μέχρι το Gouter




Το καταφύγιο Gouter στα 3800μ.




κάπου στα 4200μ.




Καταφύγιο Gouter, 3800μ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...